ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΑΡΑΝΗΛογοθεραπεύτρια

  Η κ. Ζαράνη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη λογοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχοντας εκπονήσει την πτυχιακή της στην πιλοτική στάθμιση και αξιολόγηση του ερωτηματολογίου AUT-EAT  QUESTIONNAIRE (AEQ) στα Ελληνικά (βαθμός Άριστα-10). Έχει ασκηθεί σε ιδιωτικές δομές έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στις συχνότερες αναπτυξιακές διαταραχές. Είναι πιστοποιημένη στη μέθοδο OPT (Oral Placement Therapy) που χρησιμοποιείται σε παιδιά με λεκτική δυσπραξία, αρθρωτικές διαταραχές και δυσκολίες σίτισης. Παράλληλα, έχει εξειδικευθεί στον αυτισμό, μέσω 9μηνης σχετικής εκπαίδευσης στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ έχει εργαστεί και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά με αυτισμό.

  Επιπλέον, εδώ και περισσότερα από 4 χρόνια, η κα Ζαράνη στον ελεύθερο χρόνο της εργάζεται ως προπονήτρια ιστιοπλοΐας σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο  Πειραιά, καθώς σε νεότερη ηλικία ήταν η ίδια αθλήτρια σε αγωνιστικό επίπεδο και μέλος της Εθνικής Ελλάδος για 3 συνεχόμενες χρονιές. Ο γλυκύτατος χαρακτήρας της, η αγάπη της για τα παιδιά και τη λογοθεραπεία, σε συνδυασμό με τον δυναμισμό και την πειθαρχία που έχει αποκτήσει μέσα από την εμπειρία της ως αθλήτρια και στη συνέχεια προπονήτρια παίδων, την καθιστούν μια από τις πλέον αγαπητές μας συναδέλφους. Η κα Ζαράνη συμμετέχει διαρκώς σε επιμορφώσεις, σεμινάρια και συνέδρια προκειμένου να εξελίσσει τις γνώσεις και τις ικανότητές της ως θεραπεύτρια.

  Ενδεικτικές αναφορές:

  • 9μηνη ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του  Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα:  ‘’ΑΥΤΙΣΜΟΣ: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ’’, Ακαδημαϊκή υπεύθυνη προγράμματος: Θεώνη Μαυρόγιαννη. 

   

  • Σεμινάριο από την Stark & Watson και Talk Tools με θέμα: A THREE -PART TREATMENT PLAN FOR ORAL PLACEMENT THERAPY, Εισηγήτρια: Monica Purdy , MA, CCC-SLP 

   

  • Σεμινάριο από το ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ με θέμα: ΔΕΠΥ: Προβλήματα λόγου & Οργάνωση μελέτης , Εισηγήτρια: Ιγνατίου Μαρία Λογοθεραπεύτρια, BSc(Hons) , MSc, PhD cand.