ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΖΗΕργοθεραπεύτρια

  Η κα Κυριαζή είναι μια εξαιρετικά έμπειρη εργοθεραπεύτρια, μητέρα δύο αγοριών και συγγραφέας, με ιδιαίτερη αγάπη για το λειτούργημά της. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Εργοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών και εξειδικευμένη εργοθεραπεύτρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration). Aσκήθηκε στo τμήμα Εργοθεραπείας του Δρομοκαϊτειου Νοσοκομείου, του Θριάσιου Νοσοκομείου καθώς και του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (Ν.Ν.Α.).Έκτοτε, εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα έχοντας αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία σε όλες τις αναπτυξιακές διαταραχές και όλες τις παιδιατρικές ομάδες, ενώ παράλληλα είναι διαχειρίστρια και συντάκτρια της γνωστής ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής ιστοσελίδας  www.ergotherapeiakids.com με χρήσιμες πληροφορίες και δραστηριότητες εργοθεραπείας. Έχει επίσης συγγράψει μελέτες και έχει διδάξει το μάθημα της Ανατομίας και Κινησιολογίας σε ιδιωτική ακαδημία. Είναι, ακόμα, συγγραφέας του βιβλίου «ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ-Μια εργοθεραπευτική ματιά και ασκήσεις αντιμετώπισης στο σπίτι» (εκδόσεις Upbility.gr) το οποίο πρόσφατα μεταφράστηκε και στα γαλλικά. Έχει εκδώσει δύο λογοτεχνικά βιβλία. Τέλος, η κα Κυριαζή έχει εκπαιδευτεί σε πλήθος θεραπευτικών προσεγγίσεων, μέσω εκτενών σεμιναρίων και ειδικών εκπαιδεύσεων. Το εύρος των γνώσεών της, σε συνδυασμό με τον πράο χαρακτήρα της, την αγάπη της για τα παιδιά και το έργο μας, αλλά και την μεγάλη κλινική εμπειρία της, την καθιστούν μία εξαιρετικά αγαπητή και αξιόλογη συνάδελφο.

  Ενδεικτικές αναφορές σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις: 

  • 13 Δεκεμβρίου 2016: Ημερίδα με θέμα “Ενσωματώνοντας την Εργοθεραπεία στο Κοινωνικό Πλαίσιο μέσα από την πρακτική, την έρευνα και την εκπαίδευση“, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών.
  • 05- 07 Φεβρουαρίου 2016: Σεμινάριο με θέμα “Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση της Δυσγραφίας στην Σχολική Ηλικία“, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών.
  • 22 Οκτωβρίου 2015: Ημερίδα με θέμα “Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ , Ένα ταξίδι στην διαφορετικότητα”, που διοργανώθηκε από την Κ.Σ.Δ.Ο.Ε. ΕΔΡΑ.
  • 11 Μαρτίου 2015: Σεμινάριο με θέμα “Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα”, που διοργανώθηκε από την επιστημονική ομάδα  i-kid.
  • 11 Φεβρουαρίου 2015: Σεμινάριο με θέμα “Οριοθέτηση στα παιδιά προσχολικής ηλικίας”, που διοργανώθηκε από την επιστημονική ομάδα i-kid.
  • 28 Ιανουαρίου 2015: Σεμινάριο με θέμα “Παράλληλη στήριξη σε παιδιά με διαταραχές αυτισμού”, που διοργανώθηκε από την επιστημονική ομάδα i-kid.
  • 24- 26 Οκτωβρίου 2014/ 28- 30 Νοεμβρίου 2014: Σεμινάριο με θέμα “Sensory Integration (S.I.) Pediatrics Module II (Αισθητηριακή Ολοκλήρωση για παιδιά ΙΙ)”, που διοργανώθηκε από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υγείας “Επιμόρφωσης”.
  • 19 Νοεμβρίου 2014: Σεμινάριο με θέμα “Δυσαναγνωσία: Ορισμός, Χαρακτηριστικά και Προτάσεις για Αντιμετώπιση”, που διοργανώθηκε από την επιστημονική ομάδα i-kid.
  • 25-27 Απριλίου 2014/ 04- 06 Ιουλίου 2014: Σεμινάριο με θέμα “Sensory Integration (S.I.) Pediatrics- Theory and Intervention Module I (Αισθητηριακή Ολοκλήρωση για παιδιά Ι)”, που διοργανώθηκε από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υγείας “Επιμόρφωσης”.
  • 11 Δεκεμβρίου 2013: Σεμινάριο για την εκπαίδευση χορήγησης του αξιολογητικού εργαλείου “Miller Assessment Test”, που διοργανώθηκε από την Κ.Σ.Δ.Ο.Ε. ΕΔΡΑ.
  • 22- 23 Οκτωβρίου 2013: Σεμινάριο με θέμα “Πρώτες Βοήθειες”, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής.
  • Δεκέμβριος 2011: Ημερίδα με θέμα “Αντιμετώπιση ασθενή με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο” που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κ.Α.Τ.
  • Νοέμβριος 2011: Ημερίδα με θέμα “Εγκαύματα άκρας χείρας”, που διοργανώθηκε από το τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου Νοσοκομείου.
  • Ιανουάριος 2011: Ημερίδα με θέμα “Θεραπευτική Ιππασία (Κοινωνική ένταξη- Ψυχική και Κινητική Αποκατάσταση)”, που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιπποθεραπευτών και  Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.
  • 13- 14 Μαρτίου 2010: Σεμινάριο με θέμα “Ημιπληγικός Ασθενής (Αξιολόγηση- Θεραπεία)”, που διοργανώθηκε από το τμήμα Εργοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας.
  • Μάρτιος 2009: Ημερίδα με θέμα “Ψύχωση- Κατάθλιψη”, υπό τον συντονισμό του κ. Δ. Σούρα, Ψυχίατρος και Διευθυντής του Ψυχιατρικού τμήματος Νοσοκομείου Metropolitan, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
  • Μάρτιος 2009: Ημερίδα με θέμα “Συμβουλευτική”, που διοργανώθηκε από το THACE (The Hellenic Association of Continuing Education).
  • Δεκέμβριος 2004- Απρίλιος 2005: Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε Εκπαιδευτικές Μονάδες”, που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.     

  Δημοσιεύσεις: