Ημερήσιο Πρόγραμμα

Αν το νήπιό σας παρουσιάζει κάποια αναπτυξιακή διαταραχή και σας προβληματίζει η ένταξή του στον παιδικό σταθμό, το προνήπιο, το νηπιαγωγείο, αν νοιώθετε ότι αυτό που χρειάζεται για να προχωρήσει καλύτερα είναι……ένα καλά οργανωμένο πλαίσιο με λίγα παιδιά στην Ομάδα…ένα πλαίσιο που να στέκεται ανάμεσα στη θεραπεία και στο σχολείο… ένας χώρο με καλή αναλογία παιδιών/εκπαιδευτικών…το πλαίσιο αυτό υπάρχει. Είναι το ολοκαίνουριο ΗΜΕΡΗΣΙΟ πρόγραμμα του Λογοδικτύου.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα που δουλεύει την ομαδικότητα λαμβάνοντας όμως πλήρως υπόψη τις ατομικές ανάγκες, ικανότητες και δεξιότητες κάθε παιδιού.

Στελεχώνεται από τις έμπειρες θεραπεύτριές μας και παρέχει όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί με αναπτυξιακές δυσκολίες για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες εκπαιδευτικής επιτυχίας.

Η προσπάθεια αυτή, που είναι το αποτέλεσμα χρόνων σκέψης και συζήτησης με τους φίλους γονείς των παιδιών του Λογοδικτύου και έμπειρους εκπαιδευτικούς, είναι πραγματικά ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ. Όχι τόσο στη σύλληψη του προγράμματος (υπάρχουν πολλά «πρωινά κέντρα εκπαίδευσης» παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές) όσο στην εφαρμογή του. Όπως πάντα, είναι ο τρόπος που εμείς στο Λογοδίκτυο προσεγγίζουμε τα πράγματα που μας κάνει να διαφέρουμε και εσάς να μας δείχνετε την σταθερή σας προτίμηση. Έτσι και τώρα: το Ημερήσιο Πρόγραμμα του Λογοδικτύου είναι διαφορετικό γιατί δεν προσπαθεί να δουλέψει τη «ρομποτική λειτουργικότητα» του παιδιού αλλά εμπνεόμενο από την αρχή της ένταξης στοχεύει στην μέγιστη δυνατή κοινωνική και εκπαιδευτική ενσωμάτωση κάθε παιδιού.

Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στο Κέντρο μας και να σας αναλύσουμε τον τρόπο δουλειάς μας. Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε κάθε παιδί και γονιό που θέλει να δει το παιδί του να φτάνει πιο κοντά στο στόχο της επιτυχημένης ένταξης στο σχολείο και την παρεούλα!

Διαβάστε περισσότερα…