ΖΩΗ ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΕιδική Παιδαγωγός

  Η κα Νακοπούλου είναι Πτυχιούχος του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στην Ειδική Αγωγή (M.Ed) με Άριστα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, κατεύθυνση Ειδική Αγωγή) ενώ έχει επίσης παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “Λογοθεραπεία: Εξειδικευμένα Περιστατικά Παρέμβασης και Πρακτικές Εφαρμογές”. Έχει ακόμα Επάρκεια Braille καθώς και Eπάρκεια νοηματικής γλώσσας (τμήματα κειμένων και video). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως ειδική παιδαγωγός σε ιδιωτικές δομές, ως εκπαιδευτικός Τμημάτων Ένταξης και εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης σε δημόσια σχολεία, καθώς και σε κατασκηνωτικά προγράμματα για ΑμΕΑ.

  Η κα Νακοπούλου έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην αποκατάσταση όλων των μαθησιακών δυσκολιών, η οποία έχει αποκτηθεί από την μακρόχρονη εργασία της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι επίσης πιστοποιημένη στο εναλλακτικό σύστημα επικοινωνίας PECS και τη μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης TEACCH. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις μέσω εθελοντικών προγραμμάτων. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ικανό και γλυκό άνθρωπο, οι γνώσεις και η εμπειρία της οποίας την καθιστούν εξαιρετική θεραπεύτρια για κάθε παιδί με μαθησιακές δυσκολίες.

  Η κα Νακοπούλου έχει δημοσιεύσει άρθρα και συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων, ημερίδων και συνεδρίων. Ενδεικτικές αναφορές:

  • Δημοσίευση: Η τεχνολογία ανοίγει το δρόμο στην κινητική αναπηρία. Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε, 22-23 Νοεμβρίου 2014, Αθήνα.
  • Δημοσίευση: Μαθησιακές δυσκολίες και συναισθηματική νοημοσύνη: διδακτικές παρεμβάσεις στην κανονική τάξη σε πρώιμο στάδιο. Νέος παιδαγωγός,3-4 Μαΐου, Αθήνα
  • 4  Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού, Θεσσαλονίκη, 4,5,6 Οκτωβρίου 2013
  • 3 Διεθνές Συνέδριο Εδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,Αθήνα,11-14 Απριλίου 2013
  • Εducating individuals with special needs: a challenge for school and society, Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2011