ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΨυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός

  Η κα Παπαδοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Master of Arts in Special Educational Needs (Μάστερ σε Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες) από το University of Leeds της Μ. Βρετανίας. Το ειδικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην αναγνώριση και αντιμετώπιση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών (δυσλεξία, διάσπαση προσοχής/υπερκινητικότητα, αυτισμός), στην προετοιμασία των νηπίων για τη φοίτηση στο Δημοτικό, καθώς και στη συνεκπαίδευση (Inclusive Education). Η κα Παπαδοπούλου έχει ασκηθεί και εργαστεί σταθερά σε μεγάλες ιδιωτικές δομές αλλά και δημόσιες μονάδες, όπως η ΕΘΜΑ (Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών) και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών, έχοντας αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία στην Κλινική διάγνωση (ψυχολογική εκτίμηση και ψυχομετρικές διαδικασίες, πχ. WISC-III, DuPaul, Achenbach), τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών (π.χ. Αθηνά test) και την αποκατάστασή τους. Είναι εκπαιδευμένη σε πολλά εργαλεία παρέμβασης (π.χ. TEACCH) και έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων σχετικών με την ειδική αγωγή. Ενδεικτικές αναφορές:

  -Εκπαιδευτικό σεμινάριο ‘Το παιδικό άγχος και η αντιμετώπιση του χρησιμοποιώντας τεχνικές παιγνιοθεραπείας’

  -‘Η σημασία του παιχνιδιού στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος-Στρατηγικές παρέμβασης και ιδέες για παιχνίδι΄

  -Α΄ ΤΕΣΤ- ‘Ανιχνευτική διαδικασία Σχολικής Ετοιμότητας’ των Στ. Μαντούδη- Λ. Θωμαίδου

  -Εκπαίδευση στη ‘Διάγνωση και Συμβουλευτική ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες’. Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε). (Σεπτέμβριος 2009 – Απρίλιος 2010)

  -Το Παιδικό Ιχνογράφημα, Δ.Ι.Κ.Ε.Ψ.Υ (Ιούνιος 2012).

  -Ημερίδα ‘Κακοποίηση: ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει φύλο, ηλικία και κοινωνικές ομάδες’ του Mediterranean College, School of Psychology.