Βοηθωντας το παιδι να διαχειριστει το “χαος” μεσα του

 In Blog

Της Πολίνας Ζωνιοπούλου, Εργοθεραπεύτριας

Μήπως το παιδί σας κλαίει με το παραμικρό; Μήπως αγχώνεται υπερβολικά όταν κάνει κάτι λάθος; Φοβάται να γνωρίσει νέα παιδάκια και κρύβεται πίσω σας; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κρύβεται πίσω από την εκάστοτε συμπεριφορά του;

Σύμφωνα με την διάσημη Αμερικανίδα εκπαιδευτικό, μητέρα, συγγραφέα και ειδικό προσχολικής αγωγής Ντέινα Έιμπραχαμ, πριν βιαστούμε να παρερμηνεύσουμε  μια «ιδιαίτερη» ή μη αποδεκτή συμπεριφορά του παιδιού μας, είναι σημαντικό να δούμε μήπως πίσω από αυτό που βλέπουμε κρύβεται μια έκκληση του παιδιού για βοήθεια. Στον οδηγό που η κα Έιμπραχαμ έχει συντάξει μπορούμε να βρούμε χρήσιμες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να ερμηνεύσουμε κάποιες από τις πιο συνηθισμένες παιδικές συμπεριφορές, ώστε να μπορέσουμε ως γονείς να κατανοήσουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα τις ανάγκες των παιδιών μας.   

   

Ελπίζουμε οι πληροφορίες αυτές να σας βοήθησαν να “φωτίσετε” κάποιες πτυχές της συμπεριφοράς και του δικού σας παιδιού. Σίγουρα, όπως επισημαίνει και η ίδια η συγγραφέας, δεν γενικεύονται σε όλα τα παιδιά, ούτε αποτελούν κριτήριο διάγνωσης ή συμπερασμάτων. Αν όμως πιάνετε τον εαυτό σας να προβληματίζεται πολύ συχνά με τη συμπεριφορά του δικού σας παιδιού, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λογοδικτύο και τους ειδικούς θεραπευτές μας που θα μιλήσουν μαζί σας, θα αξιολογήσουν το παιδί συνολικά και μέσω Συμβουλευτικής Γονέων θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα τις «δύσκολες» συμπεριφορές του. Καλέστε σήμερα στο 210-4818160 και κλείστε το ραντεβού σας!

 

Recent Posts