Τρεις ευχες για το 2019

 In Blog

Το χέρι ακόμα πηγαίνει να γράψει το 8 μετά το 201… Σκάμε ασυναίσθητα ένα μισό χαμόγελο. Το χέρι κάνει μια μικρή, ανεπαίσθητη παύση. Και  συνεχίζει γράφοντας το 9. Λιγότερο πλούσιο και στρογγυλό και αρμονικό από το 8. Αλλά μαγικό. Ένας αριθμός αγαπημένος στα μαθηματικά και με ξεχωριστή σημασία σε πολλές κουλτούρες ανά τον κόσμο. Τι κρύβει για εμάς αυτό το μαγικό 9; Τι προσμένουμε για το 2019 που μόλις ξεκινά; Πέρα από το να συνηθίσουμε γρήγορα να το γράφουμε σωστά στις αιτήσεις και στον πίνακα.

Δεκάδες προσδοκίες έχουμε. Εκατοντάδες ευχές δεχτήκαμε. Ας ξεχωρίσουμε τρεις από τις σημαντικότερες και απόλυτα εφικτές:

Αγάπη. Η αγάπη βοηθά την ανάπτυξη των βρεφών και των μωρών. Στηρίζει την οικογένεια. Μας βοηθά να ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Μεγεθύνει κι ομορφαίνει τις μικρές κι ασήμαντες καθημερινές μας στιγμές. Οι αγκαλιές αγάπης που δίνουμε στους γύρω μας έχουν άμεση και ευθεία επίδραση στη διάθεσή τους αλλά και στην δική μας. Ας δώσουμε λοιπόν αγκαλιές κι αγάπη απλόχερα, όλη τη χρονιά.

Καλοσύνη. «In a world where you can be anything, choose to be kind» ή αλλιώς «σε έναν κόσμο όπου μπορείς να είσαι οτιδήποτε, επίλεξε να είσαι καλόκαρδος». Η καλοσύνη αποτυπώνεται τόσο εύκολα κι απλά σε ένα χαμόγελο, μια θετική κουβέντα, ένα καλό σχόλιο. Και πάλι, όπως και με την αγάπη, η επίδρασή της είναι άμεση, μεγάλη και αμφίδρομη. Ας είμαστε ευγενικοί με φίλους, οικογένεια, γνωστούς και αγνώστους. Ας γίνουμε η αιτία έστω κι ένας άνθρωπος να χαμογελάσει για μια στιγμή ή να έχει μια καλύτερη μέρα επειδή του είπαμε εμείς έναν καλό λόγο. Είναι τόσο απλό: “Τι ωραία που έπαιξες με τον αδερφό σου πριν λίγο!” (στο παιδί μας) ή “Σε ευχαριστώ που συμμάζεψες την κουζίνα!” (στη μητέρα μας, στον σύντροφό μας) ή ακόμα και “Πόσο όμορφη βιτρίνα έχετε φτιάξει σήμερα!” (στο φούρνο, στο μαγαζί με τα παπούτσια). Ένα μικρούλι επιπλέον «Ευχαριστώ και καλή μας μέρα!» που ίσως δεν θα λέγαμε παλιά.

Αυτοβελτίωση. Όχι, δεν χρειάζεται να βρίσκουμε τα πάντα στραβά πάνω μας για να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Ας εντοπίσουμε κι ας αλλάξουμε ένα μικρό πραγματάκι σήμερα, φέτος. Ο αντίκτυπος της μικρής αυτής αλλαγής, όσο μικρός κι αν είναι, θα είναι μεγαλύτερος από την απουσία οποιασδήποτε αλλαγής. Ας δώσουμε λοιπόν τα εύσημα στον εαυτό μας για όσα κάνει καλά, όσα αντέχει, όσα προσφέρει. Και ταυτόχρονα ας αλλάξουμε κάτι μικρό πάνω του που θα μας βοηθήσει να μας αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο.

Και στο τέλος αυτής της μαγικής χρονιάς, όταν θα κάνουμε τον απολογισμό, θα δούμε ότι ο κόσμος μας θα έχει γίνει μια σταλίτσα καλύτερος. Καλή χρονιά!

Recent Posts

Leave a Comment